Muž držal diétu snov každého chlapa: 46 dní pil iba pivo a prežil

Založiť si svoj životný štýl na striedaní dvoch etáp, teda priberaní a následnom chudnutí, nie je veľmi šťastné riešenie. Môže sa totiž stať, že sa vám to vymkne z rúk a jednu z etáp neustriehnete. Vo väčšine prípadov to býva priberanie, a ak zájde priďaleko, tak bojovať s ním je niekedy nad ľudské sily.Tekutý chlieb.jpg

Občasný pôst je zdraviu prospešný
Zaradiť občasné pôstne dni do jedálnička odporúčajú dokonca aj lekári, je to pre organizmus spôsob odľahčenia a ozdravenia trávenia. Veľká noc patrí k sviatkom, keď hlavne kresťania dodržiavajú prísny pôst a z jedálnička vynechávajú prevažne mäso. Del Hall pochádza zo štátu Ohio v USA, a práve on sa rozhodol, že počas týchto 40 dní nebude konzumovať žiadnu tuhú stravu, ale namiesto nej bude piť iba pivo. Inšpiráciou mu bol príbeh mnícha zo 17.storočia, ktorý takto prežil celé pôstne obdobie. A tak si Del povedal, že to vydrží aj on a 46 dní namiesto tuhej stravy mu muselo stačil len pivo. Za ten čas schudol 20 kilogramov, ale čo si predsavzal, to aj dodržal.

Na začiatku prežíval muky
Podľa jeho slov najťažší bol druhý a tretí deň, vtedy mal takú krízu, že by bol schopný v najbližšom fastfoode zjesť z každého druhu jedla po jednom kuse. Je známe, že pivo zvyšuje chuť do jedla a ak je človek už skutočne vyhladovaný, tak na to, aby odolal, potrebuje skutočne pevnú vôľu. A tú Del mal. No vyjadril sa, že už posledné dni hlad takmer vôbec necítil. Hall na rozdiel od mnícha, ktorý mu bol inšpiráciou a ktorý pil výživné a hutné pivo, on značky striedal. Prvý pohár vypil v čase obeda, keď už pociťoval silný hlad a po práci pokračoval ďalšími niekoľkými pohármi, všetko to kombinoval s čiernou kávou, minerálnou vodou či nesladeným čajom.Správne sa rozhodnúť....jpg

Návrat k normálu musí byť veľmi opatrný
Naštartovať normálny metabolizmus po takejto záťaži organizmu treba postupne, pretože trávenie mal takpovediac úplne vypnuté a začať jeho „nakopnutie“ šokom nie je vhodné. Vyžaduje si to konzultáciu s lekárom, aby bol nábeh na tuhú stravu pomalý a plynulý.
Veľmi zaujímavé je zistenie Dela, že jeho čuch sa nejakým spôsobom zlepšil, povedal, že teraz dokáže cítiť väčšie množstvo pachov ako pred diétou, dokonca až tak, že podľa charakteristických jedál v jednotlivých reštauráciách dokáže rozoznať o ktorú ide.
Založiť si svoj životný štýl na striedaní dvoch etáp, teda priberaní a následnom chudnutí, nie je veľmi šťastné riešenie. Môže sa totiž stať, že sa vám to vymkne z rúk a jednu z etáp neustriehnete. Vo väčšine prípadov to býva priberanie, a ak zájde priďaleko, tak bojovať s ním je niekedy nad ľudské sily.

Občasný pôst je zdraviu prospešný
Zaradiť občasné pôstne dni do jedálnička odporúčajú dokonca aj lekári, je to pre organizmus spôsob odľahčenia a ozdravenia trávenia. Veľká noc patrí k sviatkom, keď hlavne kresťania dodržiavajú prísny pôst a z jedálnička vynechávajú prevažne mäso. Del Hall pochádza zo štátu Ohio v USA, a práve on sa rozhodol, že počas týchto 40 dní nebude konzumovať žiadnu tuhú stravu, ale namiesto nej bude piť iba pivo. Inšpiráciou mu bol príbeh mnícha zo 17.storočia, ktorý takto prežil celé pôstne obdobie. A tak si Del povedal, že to vydrží aj on a 46 dní namiesto tuhej stravy mu muselo stačil len pivo. Za ten čas schudol 20 kilogramov, ale čo si predsavzal, to aj dodržal.

Na začiatku prežíval muky
Podľa jeho slov najťažší bol druhý a tretí deň, vtedy mal takú krízu, že by bol schopný v najbližšom fastfoode zjesť z každého druhu jedla po jednom kuse. Je známe, že pivo zvyšuje chuť do jedla a ak je človek už skutočne vyhladovaný, tak na to, aby odolal, potrebuje skutočne pevnú vôľu. A tú Del mal. No vyjadril sa, že už posledné dni hlad takmer vôbec necítil. Hall na rozdiel od mnícha, ktorý mu bol inšpiráciou a ktorý pil výživné a hutné pivo, on značky striedal. Prvý pohár vypil v čase obeda, keď už pociťoval silný hlad a po práci pokračoval ďalšími niekoľkými pohármi, všetko to kombinoval s čiernou kávou, minerálnou vodou či nesladeným čajom.

Návrat k normálu musí byť veľmi opatrný
Naštartovať normálny metabolizmus po takejto záťaži organizmu treba postupne, pretože trávenie mal takpovediac úplne vypnuté a začať jeho „nakopnutie“ šokom nie je vhodné. Vyžaduje si to konzultáciu s lekárom, aby bol nábeh na tuhú stravu pomalý a plynulý.
Veľmi zaujímavé je zistenie Dela, že jeho čuch sa nejakým spôsobom zlepšil, povedal, že teraz dokáže cítiť väčšie množstvo pachov ako pred diétou, dokonca až tak, že podľa charakteristických jedál v jednotlivých reštauráciách dokáže rozoznať o ktorú ide.