Dovolenka snov

Pri dovolenke snov si každý z nás predstaví niečo iné. Pre niekoho to je drahá dovolenka niekde v exotickej krajine, pre iného zase dovolenka v stane s priateľmi. Preferencie jednotlivých ľudí sa výrazne líšia. Práve preto by ste si mali vybrať takú, ktorá je pre vás tá najlepšia. Tak si teraz môžme prejsť základne typy dovoleniek a jednotlivých destinácii.

moře

Začnime teda tými úplne klasickými a tými sú dovolenky pri mori. Klasickými destináciami sú najmä Chorvátsko, Turecko, Bulharsko alebo Taliansko. Aj tieto krajiny majú rôzne krásne pláže a viete si tam užiť opec zábavy ale aj oddychu. Navyše nie sú ani cenovo náročné, takže ich zvládnete aj finančne. Vhodné sú najmä pre rodiny s deťmi.

Luxus ako sen

Teraz môžeme prejsť na veľmi luxusné destinácie akými sú napríklad Malta, Cyprus alebo Maldivy. Tieto už disponujú lepšimi hotelmi a aj celkovou kvalitou ale aj krásou prostredia. Určite ulahodia aj náročnejším a poskytnú nezabudnuteľný zážitok. Keďže aj cenová úroveň sa pohybuje vyššie práve preto nie je vhodná pre rodiny s deťmi.

pláž

Ďalším typom dovolenky je aj cestovanie a prechádzanie rôznych krajín. Spať tak budete stále inde a uvidíte veľké množstvo destinácii. Pri cestovaní navyše spoznáte množstvo ľudí a zažijete väčšie dobrodružstvá. Budete spať na rôznych miestach. Samozrejme tento typ dovolenky je pre tých odvážnejších.
Zaujimavými sú aj krajiny, ktoré zaujmú kultúrou ako sú napríklad India alebo Čína. V týchto krajinách máte možnosť uvidieť nádhernú kultúru, ktorú nikde inde neuvidíte. Zaujímavé sú aj náboženstvá v týchto krajinách. Ďalšou obľúbenou destináciou sa v posledných rokoch stalo Bali.

Bali je ostrov na ktorom sa vyskytujú hinduisti a ostatný vyznávajú islam. Je známe najmä pre sochárstvo, tanec, hudbu ale aj pre spracovanie kože či kovu. Osobne by bolo toto miesto pre mňa určite prvým, ktoré by som pri výbere dovolenky snov zvolila.